31.03.2008 г., 18:44 ч.

Лъч-надежда 

  Поезия » Друга
914 0 2

Лъч надежда над света изгря.

Той дойде, за да стопли

хорските сърца.

Светлина, топлина,

доброта и красота -

и сега по-хубав е света!

Вече не са пусти

човешките души,

щастие и топлота

блика от техните сърца!

Усмихнати и щастливи

са хората по света.

Искам той (светът) да е такъв -

добър и мил,

но трябва пак

да се върна в реалността,

защото не мога да живея вечно

в една мечта!

А сега лъчът светлина

се пречупи от моята тъга.

Мрак и студенина

отново сковаха света,

пустошта се върна в

човешките души

и сега светът е още по-зловещ,

дори и отпреди..

Може би следващият лъч-надежда

ще облее скоро пак света.

За да махне черната одежда

от лицето на света.

© Светла Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Винаги има надежда...до последно...!!!
    с обич, малка поетесо. Много хубав стих!
  • Колото и да е тежко, все пак я има надеждата! Понякога не ни остава нищо друго освен да се надяваме.
Предложения
: ??:??