Лъжи в зародиш,
открити случайно.
На място скрито, потайно –
в очите, жеста, танца.
Питай веднага, посичай!
Лъжи остарели –
втръснали, влачени, прощавани.
Мазоли загрубели. Не си тръгват сами.
Не прощавай!
Лъжи безкрайни –
върволица от нови и нови.
Стенеш, в окови –
без цел, посока, основа.
Оплетена в мрежи,
зазидана в строежи,
не от бога – от някакви хора!
© Василка Ябанджиева Всички права запазени