8.04.2020 г., 7:16 ч.  

Любов съм 

  Поезия » Друга
883 5 11

Любов съм аз, дори и да вали,
в очите ми, пак локвите са сини.
Раняваш с тежки думи и боли
и не заспивам с месеци, години.

 

И броня нямам, само да тежи,
тлеи в душата въглен и не стине,
закърпвам я с наивност, не тъжи,
и поскимти, по кучешки. И мине.

 

Цигулката на старото щурче,
проплака тъжно, жално и се счупи...
Каква любов? - пак някой ще рече,
ни виждаш я, ни може да се купи.

 

Сърцето таралежово - с бодли,
се свива там, край лунната камина.
Любов съм, оцелявам, но дали,
ще оцелееш, ако си замина?
 

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??