24.09.2021 г., 15:12 ч.

Любовен сонет 

  Поезия » Любовна, Строги форми
584 1 2

Не пита Любовта дали готов си

да полетиш със нея в небесата,

ще можеш ли товара ѝ да носиш,

ще издържи ли порива душата.

 

Тя просто като буря те връхлита

и те оставя сам да се пречупиш,

нежност и доверие да вплиташ

във ревността, за да не я загубиш.

 

За Любовта, за тази волна птица,

написани са хиляди истории,

в които е със роля на кралица.

 

А всъщност тя е винаги една –

магията прекрасна на живота!

И второто ѝ име е Съдба!

© Nina Sarieva Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??