7.03.2008 г., 7:40 ч.

Любовна нощ 

  Поезия » Еротична
1331 1 12

Запомни този миг, този шеметен час!
Запомни тази вечер прохладна.
Запомни и звездите, изгрели за нас.
И безумната, тръпнеща радост


да си с другия, слети в единен екстаз,
от нестихващ копнеж да трептите
във акорд. И - загубили своето "аз"
сред неспирния бяг на стрелките.


Запомни. После в дългите тягостни дни
да си връщаш мечтите на кадър.
Не, не тръгвай! Почакай! Още миг остани!
Вън е тежко. Вилнее зъл вятър.


Минувачи се свиват безпомощно вън.
Само в твоите длани е топло.
Да посрещнем в прегръдка последния сън,
беззащитни под звездния покрив.

© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??