31.03.2020 г., 11:26 ч.

Любовно кътче 

  Поезия » Любовна
665 3 6

Научих се да те обичам,

не беше лесно – отдалече...

Когато слънцето изтича,

когато заревото чезне.

Научих се да те откривам

навсякъде, дори и сляпа.

Приседнал си и си умислен

далече някъде във парка.

Намирах те във чучулига,

изгубена във бяла пролет,

във капката роса прозирна,

във чашата си със отрова.

Във кладенче в тревата скрито,

избистрено от парещ поглед,

в душата си с шило пробита,

във таен пристрастяващ обред.

Съзирах те в небето нощем,

ръцете ти донасят здрача,

а устните ти го прогонват,

когато видиш, че заплача.

Научих се да те създавам,

в душата си да се промъквам

и там, където място няма

за теб любовно кътче стъквам.

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??