11.08.2023 г., 21:03 ч.

Мадона в парка 

  Поезия
489 3 2

МАДОНА В ПАРКА

 

... и – ако има някой връх,

до днес непокорен от тебе,

това е простичкият дъх

в гръд на Жена! – с кърмилче бебе,

 

в дълбокото ѝ деколте

пет меки нокътчета впило! –

то някой ден ще порасте –

детенце любаво и мило,

 

а тя – прекрасна! – тя седи

на дървената пейка в парка –

и майчините ѝ гърди

изчезват в светлината ярка,

 

ненарисувана е тя! –

и неописана – на книга,

да поседя – ми се пощя? –

край нея – миг! – това ми стига.

 

Като в прозрачна пелена

изчезва паркът покрай тебе.

Светът е спомен за Жена! –

Жена, която кърми бебе.

 

4 септемврий 2014 г.

гр. Варна, 20, 10 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Знаеш ли... чета те... и си мисля, къде са твоите граници на мисълта... ами, май нямаш такива?! Безграничен космос от поезия!
    "Мадона в парка...
    Жена, която кърми бебе"...
    Нямам думи!
  • Свято!
Предложения
: ??:??