31.03.2017 г., 18:15 ч.

Магарето Pardon :) 

  Поезия » Хумористична
783 2 6

Разхождайки се по полето,

срещнало магарето петлето.

Изгледало го от високо,

усмихнало се на широко.

 -Лесна работа е твойта,

не е трудна като мойта.

Кукуригаш от зори,

даже умен ти не си.

          

Гребен Петльо завъртял,

с крак потропнал и пропял:

-Щом така си мислиш,пробвай ти

Мойта лесна работа свърши.

 

 Скочило магарето на плета

точно пред бунището на кмета.

Чака слънце да изгрее,

та с все сила да запее.

 

Ала за беда заспало

и без песни слънцето изгряло.

 

Спят козите и прасците

Спят мъжете и жените.

Работата ги зове,

а в леглата са си те.

 

Подгонили Магарето

с мотики и тояги,

а то глава навирило,

на важно пак се прави.

 

По пътя гледа патка

пет патенца разхожда.

Наперил се юнакът

и взел да и досажда.

 

-Не знаеш, Патко, ти

как правилно се ходи.

На мене остави,

да видиш как се води.

 

Наперено Магарето

затропало с краката.

Групата повело то

и право към реката.

 

Патетата плеснали с крилата

и весело подскочили в реката.

Бързало назад да не остане,

скочило и нашето магаре.

 

Чак кога нагълтало водата

спомнило си правилата:

"Магарето на сушата живее,

да плува то за жалост не умее"

 

Ревнал Марко от уплаха:

- Оле-ле, така ми се полага.

Ако можех малко да си трая,

Щях сега на воля да играя.

 

Спуснали се всички да помагат

Марко от реката да извадят.

Спасиха го Магарето и ето

пак опъва рало на полето.

И през ум не му минава

с другите да се сравнява.

 

 

 

 

 

 

 

© Dena Spyrou Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • хареса ми
  • Благодаря ви много. Желая ви много усмивки!!!
  • Закачливо, шарено...!
  • Хареса ми много твоето магаренце, Дена! Благодаря ти за усмивката!
  • Жива басня, за чия действителност е ясно! Браво!😅
  • Развесели ме, Дена! В живота често се срещат образи, като това магаре. Добре си го казала, но всеки си намира майстора, накрая! Поздрави!
Предложения
: ??:??