21.07.2019 г., 18:25 ч.

Магията на Южните морета... 

  Поезия » Пейзажна
561 1 1

 

Магията на Южните морета...3

(триптих)

 

1. Вечност

 

То беше храм на Красотата!...

А в него аз бях обладан

от религията на хазарта

и лудостта да бъдеш сам!..

 

2. Вечер

 

Щом догори на запад във залеза морето

и топла нощ разпръсне на траура цвета,

звездите разпилени събират се в небето

и слизат да се къпят във топлата вода...

 

Те весело играят... Надбягват се с вълните...

Русалки ги заплитат в коси със морски цвят,

а тия вечни скитници, моряците, в нощѝте

въртят се и от мъка не могат да заспят...

 

3. Утро

 

На Изтока стопеният метал

разлива се, разпалва се водата...

От облаци и слънце пресъздал

е Вятърът, с изкуство непознато

 

сам подлудели цветни светове,

от замъци и весели градини –

населени със Млади боговѐ

пияни от възторженото вино

 

на изгревът...

... Задъхани от светлата си власт

там облаци им сá конете...

И любят Вятърът със огнената страст –

възможна само миг преди да светне...

 

Някога в Пасифика

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Красива творба!Поздравления, Коста!
Предложения
: ??:??