6.08.2013 г., 14:07 ч.

Майчице 

  Поезия » Друга
759 2 11



Колко влакове изпрати, майчице!
Ненагледаха ти се очите,
за да зърнеш отдалеч и тайно
 как ù роши вятърът косите.

А пък тя дори не се обърна…
Отлетя на север като птица.
Личицето ти за миг посърна,
нощ покри смълчаните зеници.

Посивя сърцето ти от чакане –
да се върне. И да си простите.
Колко много отлетели влакове!
В коловоз превърнаха се дните …

Но един днес спря на тази гара
и ти върна като дар момичето…
Твоят сън, с годините повтарян,
оживя.
Защото се обичате!!

© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??