3.01.2008 г., 9:25 ч.

Майчина обич 

  Поезия » Гражданска
2158 0 6
 

МАЙЧИНА  ОБИЧ

 

Днес внезапно получих колет аз от мама.

Какво ли ми праща? Чудех се аз.

А той беше пълен с обич голяма.

С майчина обич душата си сгрях.

 

Щом отворих колета, някакво слънце

с лъчи ме погали в зимния ден.

С трепет отворих кутията няма.

Етикетът със сълзи бе залепен.

 

Тя редила и мислила тайно за мен.

Тя подреждала мисли, сълзи и мечти,

а накрая, от силната обич на мама,

сълзи изпълниха мойте очи.

 

Мама за мене в живота е всичко!

Тя лекува с обич мойта душа.

Щом се мръкне, в съня си тя ме прегръща

и ме вика понякога с тайни писма.

 

Аз пораснал съм бързо, а  моята майка

все си мисли, че още съм малко момче.

Тя живота на мен посвети си.

Аз пък нося я в мойто сърце.

 

Сигурно пак в мойта снимка се взира.

Пак в очите ми търси пламъка жив.

Снимката после тайно целува

И желае да бъда вечно щастлив.

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??