22.08.2009 г., 0:30 ч.

Майчина песен 

  Поезия » Друга
1347 0 13

Мое малко момче,

мое палаво, нежно и мило.

Неспокойно врабче,

във игри звънчев глас извисило.

Мое цвете добро,

залюляно от слънчева младост.

ти събираш в едно

тъжни сълзи и сълзи на радост.

Здрав бъди и расти,

надпрепускай мечти и години.,

но в сърцето пази

шепа слънце от детството, сине!

Вярвай в него и знай -

то не мами лъжливо, а свети.

И оставаш докрай

неспокойно и мило врабче ти.

И, дори и на сто,

ти оставаш пак слънчево цвете,

мое малко момче

на безгрижното детство с крилете.

 

1977

© Гинка Гарева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??