Тя, жената,
и дава майчина милувка,
а отвори ли ми тя вратата,
ме посреща винаги с целувка.
Майко свята,
ти с живот си ме дарила,
ти една си на земята
и всичко ще си ми простила.
Майко, с тебе се разделям,
по пътя труден ще поема,
с друг човек живота си споделям,
сега той от тебе ме отнема.
Аз знам, че ти ми даваш сила
и помня твоите съвети,
и винаги ще си ми ти закрила
в пътищата ми поети!
© Милена Всички права запазени