15.12.2008 г., 8:40 ч.

Майстор вкъщи да ти влезе 

  Поезия » Хумористична
837 0 5
 

Майстор да ти влезе вкъщи

клетва май било.

Баба ми така подготвя ме

за предстоящото  тегло.

Махнах с ръка доволно,

новости ми предстоят.

Казват, че за месец (колко му е)

ще идват, цапат и рушат.

Почна се и аз започнах

да се радвам и  строя.

(Наум при мене беше... нищо)

Накрая мебел ще редя.

Радостта била ентусиазъм,

алергична кашлица хванах.

На  работници със неприязън

гледах ден след ден в облак прах.

Оправдания намират!

Ах, проклети кривини.

Под думите  нахалството прозира,

аз  виждах само грозните стени.

С   тях беля хванах. Не стига!

Че и  съседските очи

започнаха у нас да влизат.

(Спокойствието им се руши).

Било им  шумно, недоволстват.

Ремонта явно не познават.

А всичките охолстват

като подобрения направят.

Аз себе си не жаля...

Забравих що е грим, природо!

С метла се всеки ден пързалям

да чистя прахоляка чак до входа.

И пак   накриво ме поглеждат,

комшии кусури намират.

Към моята врата отвеждат

клюкарското си непримирие.

Не мога вече, стига с меко.

Срок дадох  и на майстор и на  блок.

Или си заминава надалеко

или с ремонта влиза в срок.

Съседите насметох   на етапи,

отворили пореден път уста.

Мухите казах им да лапат,

да се не месят в чуждите дела.

Накрая, да ви кажа, финиширам.

Посмейте се и вие с мен.

На Коледа дано да се прибирам

в  чист дом, с радост подреден.

 

© Ниела Вон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Еххх, май няма да видя края до Коледа. Ще се въздържа от друго стихче по тая тема,че то не само ще е с още по-ужасен ритъм, ами и ще трябва цензура.
  • Успех!И увенчай финиша
    с бутилка бяло(или к/вот намериш)
    Че се превръща Коледа в Великден,
    щом края на ремонта е зад тебе
  • Ееееееееее ....ще посрещнеш Коледа в нова обстановкаСамо кураж и на майстори и на комшии много ,много не им мълчи,че ти се качват на главатаПоздрави от мен
  • "Забравих що е грим, природо!"... хахаха
    ... ужасен ритъм
  • Успех и със санирането и с макиажа, а компактдиска да прескача оная "Майсторе, Майсторе..."!Зем.
Предложения
: ??:??