16.11.2022 г., 16:51 ч.  

Майсторът 

  Поезия » Философска, Гражданска
224 0 2

                                        Майсторът

                                 (На Кольо Фичето)

 

 

Един голям българин с мистрия в ръка,

изграждаше черкви и чешми той  някога.

За свойте събратя зидашв ги една по една,

и мостове чудни издигаше над голяма река.

 

Мостовете да събират човек с човека,

едно негово послание от миналия век.

Манастири да бъдат братята му близо до Бога,

да се събират и да слушат неговите слова!

 

Чешми правеше да отмарят след тежката работа,

да отпият и намокрят морно чело, да вдигнат глава.

Да дойде на чешмата с менците си девойка една

и да отпие от тях любимия й, от нейната вода.

 

Остави свойте следи човека на българска земя,

на нашата земя той построй много чудеса.

Един обикновен , самоук майстор, добър човек,

показал ни и построил ценности от миналия век.

 

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??