20.12.2011 г., 13:31 ч.

Малка повест 

  Поезия » Друга
440 0 1

Малка повест

Радостта умря,
вярата умря,
гилбелта им роди
малките повести.
В които някой бълнува,
как стълби от кости на добри към рая гради,
които рухват, духани и от скритите бури във мозъка на строителя им.
Затова той спира да мисли, а само механично строи.
Такива са героите в малките повести,
по-наивни от всички, молещи се интензивно,
и по-невинни от ония, смеещи се безпричинно.


© Ендо Браунстоун Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??