14.06.2009 г., 20:02 ч.

Малки парченца любов 

  Поезия » Любовна
1192 0 7

Душата ми е крехка жива струна,

докоснеш ли я, тя ще потрепери,

ще зазвъни, а после ще се скъса

и пулса ми до края ще отмери.

 

Ще зная, че остава още малко,

ръката ми ще падне уморена

със свършилата вече химикалка

и шепа пепел – листи изгорени.

 

Сърцето ми безспирно ще ридае,

че стиховете даже не прочете.

Онези стихове за любовта ми,

разбита безвъзвратно на парчета.

 

Парченцата ще събера отново

и ревностно със нокти ще ги пазя.

Дори и без любов ще те обичам,

макар че всъщност искам да те мразя...

© Мартина Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??