21.11.2015 г., 19:19 ч.

Малко кисело 

  Поезия » Друга
453 0 0

Не сте ли гадни, минимални хорица,
с продънени, изкаляни души.
На двайсет веч усещате умората
от гмуркането в тези дълбини.

 

На двайсет веч лица сте във регистъра.
Пари и работа, кафе и пак пари. 
На двайсет веч сте толкова изтискани. 
И май че постоянно ви се спи.

 

Че съществувате, го знам. Дали живеете
научи ли ви някой тоз’ урок?
От лицемерие и фалш ще да прелеете
А фалшът тумор адски е жесток.

 

И много сте ми сладки, как злобеете,
затваряйки си малките очи.
Да го креснете в лицето ми не смеете.
Стискат ви обувките, нали?

 

Смело хвърляте се да ме изядете,
но на думи само, аз го знам,
Абе вий сте баси зверовете,
ама аз съм по-голям.

© Съндей Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??