4.12.2006 г., 15:32 ч.

Малко след като заспя... 

  Поезия
913 0 13

 

 

Малко след като сън ме надвие,

шепот тих и любовен по клепките плъзва,

в плен на приказно нежна магия,

топли мойта душа, да не би да измръзне...

Сякаш с мисли за теб упоена,

във памучено черната нощ се унасям

а дъхът ми дълбоко стаен е,

да не би да прогоня съня си прекрасен...

Щом заспя – ме прегръщаш грижовно,

бдиш, прелитат над мен пеперуди безспирно,

а пък малко преди да се съмне,

те съня ми отнасят със нежност ефирна...

 

03.11.2006

© Дидислава Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??