18.11.2009 г., 0:49 ч.

Манекен с гипсови очи 

  Поезия » Гражданска
597 0 1

 

 

Манекен с  гипсови очи

 

безизразно седи в полумрака.

 

Облечен целия в мечти,

 

на дните края тихо чака.

 

Тогава,

 

скрит зад тъмните стъкла,

 

сам със себе си остава

 

и с луната в нощта

 

си шепнат нещо до забрава.

 

Говорят си, че може би ще дойде миг,

 

когато вятър услужливо ще задуха

 

и ще покани хладния му лик

 

да потанцуват в небесата.

 

 

 

Животът горе сигурно е друг,

 

по-истински, по-жив и лесен,

 

а за нежния им танц

 

ще се погрижат в миг

 

музикантите на двата свята.

 

Ще греят тихичко звезди и

 

облаците ще направят бална зала,

 

толкоз хубаво ще е, нали…

 

със сигурност, 

 

но май мечтите отминават,

 

защото… пак се зазорява…

 

 

 

Сега ще дойдат тук жени

 

 и погледи ще има,

 

 и покрити с помада длани.

 

Които ще опипват с пръсти фините мечти

 

и ще ги дърпат, 

 

и ще им правят рани…

 

Манекенът с гипсови очи

 

ще гледа пак минаващите паравани,

 

а дали гипсираните му сълзи

 

сърцето липсващо ще съхрани?

 

… едва ли…

 

 

 

 

© Яни Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??