20.03.2008 г., 8:05 ч.

Мария е... 

  Поезия » Друга
1805 0 23
"Душата ми се казваше Мария"

                         Лилия Радоева

 

Обичайте ме. Аз съм съвършена.
Родих ви Бог. Не ми благодарете!
Аз мога да съм гордата смирена.
Мария е душата ми. Простете й.

Измислили сте хищната омраза.
(Ако намразиш, значи си обичал.)
И щедростта прилича на опасност.
И кръстът е висок, за да се вижда.

От минусите си отгледах плюсове.

Очите не робуваха на веждите.

Мегаломан е всеки земен трус,
разклатил първа страница на вестника.

Сърцето си раздавам като агне,
след постите с любов да ви засити.
Нощта е намерение за пладне.

 

Убихте Го. Дано да си простите.

 

2006

 

© Павлина ЙОСЕВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??