Дядо Коледа, сърцето
си отварям аз сега.
Моли те във мен момчето -
нека дойде Любовта!
Тя сега потропва плахо,
обещаващо-чаровна,
търси в мен и дом, и стряха,
за свойто щастие любовно.
А аз с Надежда Я поглеждам,
изчервен, смутен, готов.
Кътче-олтар обзавеждам
за кралицата Любов.
Дядо Коледа - аз моля -
друг подарък не ми трябва,
а с благословената ти воля,
Тя да дойде, да ме радва,
и от устни, огън дивен,
на любимото момиче,
пиейки, ще бъда силен,
щом тя също... ме обича...
24.12.2018.
Георги Каменов
© Георги Каменов Всички права запазени