Dec 24, 2020, 8:49 AM

Мечта, молитва и желание 

  Poetry » Love, Other
767 1 5

 

Дядо Коледа, сърцето

си отварям аз сега.

Моли те във мен момчето -

нека дойде Любовта!

 

Тя сега потропва плахо,

обещаващо-чаровна,

търси в мен и дом, и стряха,

за свойто щастие любовно.

 

А аз с Надежда Я поглеждам,

изчервен, смутен, готов.

Кътче-олтар обзавеждам

за кралицата Любов.

 

Дядо Коледа - аз моля -

друг подарък не ми трябва,

а с благословената ти воля,

Тя да дойде, да ме радва,

и от устни, огън дивен,

на любимото момиче,

пиейки, ще бъда силен,

щом тя също... ме обича...

 

24.12.2018.

 

Георги Каменов 

© Георги Каменов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??