23.02.2019 г., 22:50 ч.

Мечта за пролет 

  Поезия » Философска
585 4 2

Прозаичен момент или просто умора…

Крием спомени топли в дъжд от златни листа.

Слънце плахо наднича зад липите на двора,

а на прага пристъпва тихо тя,  есента…

 

Пропълзяват мъгли над лозите узрели,

вятър шепне във клоните своя тъжен сонет.

Ще посипе той сняг във косите ни бели

и светът ще заспи под завивка от лед..

 

А на пролет ще цъфнат пак щастливи балконите,

птички пойни ще свият в стрехи бели гнезда.

Днес е мрачно и сиво, но се сменят сезоните…

Песента на щурци ще събуди града.

 

23.02.2019 г.

Таня Симеонова

© Таня Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??