Сега си в „онази“ възраст прекрасна,
трябва просто да живееш без грижи.
Децата са вече големи, пораснали,
усмивки и слънце в живота ти нижат.
Сега си мъж! До болка! Най-истински!
Вече знаеш – водата не е до коле́не,
върховете огромни и исполински са,
животът дава, но може и много да вземе.
Сега си в разцвета си. Живей и люби!
Мечтите чакат на следваща отбивка.
Всички хубави моменти с шепите греби,
пред всяко щастие се спирай със усмивка.
Сега си узрял, кехлибарено грозде си в есен,
с аромат на вино от старото време.
Нека всяка твоя крачка напред бъде песен,
всичко останало, нека „дявол го вземе“…
Посветено
Хубав и усмихнат ден, момичета!