25.06.2024 г., 10:28 ч.

Между първия вик и последния дъх 

  Поезия » Друга
252 2 2

Понякога счупвам хомота,

спирам се за миг:

Господи, със каква красота

надарил си ни!

 

И пренареждам душата си,

място отварям

за всичко, което ще нося                               

там, във Безкрая.

 

От това кратко премигване,

между първия вик

и последното мое вдишване,

аз ще си скрия:

 

късче от небето ни синьо,

облаче бяло,

два стръка зелена тревица,

от птица – перо.

 

Ще си сложа и ромона тих

на горски поток,

трелите вълшебни на птици,

мида от морския бряг.

 

Подреждах и слагах: залези,

изгреви, мирис

на дъхави горски цветя -

омайващ и чист.

 

И във един миг разбрах – не мога

всичко да взема.

Заклех се: ще пъдя тревоги,

ще хвърлям бремето,

 

и от красотата на земния рай

душата си докрай ще опивам.

 

25.06.2024 г.

Дейна.1

 

© Д.П. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, че си прочел моя стих, Марко. Добрите думи окриляват човек.
  • Красиво е !
Предложения
: ??:??