24.09.2014 г., 23:54 ч.

Миг 

  Поезия » Друга
644 1 11

По тигровата кожа на брега

една изгубена вълна полази.

Мигът е миг, защото на мига 

отлита. И не може да опази

соления привкус на гъдел,

безкрайния копнеж за стон...

Без този миг брегът ще бъде

студен, порутен, мрачен дом.

Без него крехката вълна ще е

милувка, разпиляна на сълзù.

Вълна и бряг, а между тях море

от време. Миг по миг пълзи

стрелката към мига, когато

вълна и бряг ще бъдат пак едно.

 

Сред мигове, напълно непознати

откриваме и миг любов.

© Даниела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??