29.01.2012 г., 17:07 ч.

Мий се! 

  Поезия » За деца
3476 0 8

(из раздела "Лична хигиена" на книжката "Червенобуз юнак")

 

 

Като огладнеят, всички

първо се измиват, знам.

Ала с мръсните ръчички

аз пък бързам все да ям.

 

Ох, какво ли да направя?

Откъде сапун, вода...

Винаги за тях забравям.

Сигурно е от глада!

 

- Мий се! – ми повтаря мама.

- Мий се! – тате ми реди.

Хигиена който няма,

си на здравето вреди!

 

- Ще се мия, обещавам!

Вече съм голям юнак.

Случи ли се да забравя,

значи пък, че съм глупак.

© Борко Бърборко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??