7.09.2015 г., 20:21 ч.

Мимикрия 

  Поезия » Бели стихове
746 0 1

Свивам се на кълбо,
да се предпазя,
а думите ми стават на бодли,
подострени, готови да пронижат
настръхнали като игли 
и носещи със себе си 
спомена за болката.
За щит изправям своята гордост,
ранена, но готова да ме пази,
научена, че трябва да е силна
дори когато вече няма сили.
Изчерпан образ, вятърни мечти
в лоното на утрешния ден
живота силно с две ръце ме сграбчи,
а аз се чувствам като в плен.
На глас се смея, като птиците
не позволявам никой да ме види всъщност
и само влагата в зениците
предателски издава моята същност.

© Мая Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря за милите думи! Пиша от скоро и Вашето признание е много ценно за мен!
    Поздрави!
Предложения
: ??:??