Минало настояще
Когато настоящето е като в мъгла,
когато оплетена съм в колебания
и в душата ми се прокрадва самота,
и със самата мен съм с пререкания,
тогава търся спасение в миналото.
В спомени стари, в копнежи познати,
намирам сила от раните, изгасналото
ми дава плам и мечти неосъзнати.
Бъдещето е това, към което се стремя.
Но заровена в неизказани думи,
към новото все не мога да отлетя,
а страх ме пронизва като куршуми.
Страх, че нещо недовършено има там,
където не искам да се връщам сама,
и миналото, и бъдещето в едно вплитам
и точно от това се поражда страха.
Да застина така в настоящето с илюзии не искам.
Не искам да продължавам да се топля от минало,
всяко старо чувство дълбоко да потискам
и да имам само щастието старо и отминало.
Всичко сигурно и познато ме изкушава,
но избирам да се боря за ново начало,
волята ми страха малко по малко разрушава
и започвам да градя света си отначало.
© Валерия Минева Всички права запазени