Загледани в човешкия си свят,
решихме с още нещо да закичим
отсечката дотолкова позната -
минутка страх обратна на обичането.
Отсечката от раждане до смърт -
безцелно съчетание от цели.
Един недоразбран, утъпкан път
от люлката до ниви опустели,
в които май се молим не за друго,
а само още миг да оцелеем.
Приписвайки си блудкави заслуги
в съвсем неоправданото живеене.
Загледани в човешкия си свят,
решихме и с духовност да се кичим.
Духовността обаче не е злато.
Изобщо с нищо тук не си прилича.
© Нели Дерали Всички права запазени