23.08.2023 г., 15:13 ч.

Миши на сладкарница 

  Поезия » Хумористична, За деца
351 0 1

Миши на сладкарница

 

 

Книжка Миши си четеше,

ала нещо го гнетеше.

Искаше да амка нещо,

че коремчето стенѐщо.

В кухнята отиде бърже,

Че тумбачето му стърже.

Но хладилникът – изпразнен,

Миши стана той раздразнен.

Нещо сладко му се хапва,

ох, езика си прехапва.

Рече торта да яде,

Даже не парче, а две!

Все пак Мишито расте!

Тортичка си той поръча,

На сервитьорката заръча:

Искам пастичка с фрапе,

нищо, че съм аз мишле!

© Янко Трендафилов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??