13.12.2008 г., 11:59 ч.

Мисли 

  Поезия » Друга
859 0 18

Сняг до сняг,
скука до скука.
Бяг до бяг,
ръка без ръка.
Бавно минава
тъжната мъка,
ненужно изгрява
жълта луна.
Хора до хора,
човек без човека.
Кръст до кръста,
дни без слънца.
Трудно се вият
стръмни пътеки,
стълбата сива
пак надделя.
Думи до думи,
истина само една.
Капка по капка,
чиста в калта.
Лесно се дават
празни съвети.
Всеки се мери
право в целта.
Зъби до зъби,
започват да лаят.
Пустото в празно,
спрях да летя
Стъпките газят,
не вярват в лица.
Търсих надежда.
Дали ме позна?

© Ани Монева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??