24.06.2011 г., 11:36 ч.

Моето циганско лято 

  Поезия » Философска
375 0 0

МОЕТО ЦИГАНСКО ЛЯТО

 

Припичам се на октомврийско слънце...

И като восък аз съм разтопен...

Мечтая си като кълнящо зрънце

да видя този хубав свят под мен.

 

Щастлив съм, че съм в циганското лято,

че слънцето е истинско за мен!

Душата ми сега цъфти богато

и чувствам се "Човекът устремен"...

 

О, слънцето сега  не ме изгаря.

И лавата му не се сипе в мен...

Душата ми широко се отваря,

на всяка красота ме прави фен...

 

Затуй аз обожавам есенето,

когато всичко покрай мен е плод!...

А напрежението ми е снето -

сега живея истински живот.

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??