6.01.2020 г., 9:28 ч.

Моите зими 

  Поезия » Строги форми, Друга
579 2 6

Колко зими до днес преживях,

колко пътища снежни изринах.

Колко истини земни разбрах,

но Отвъд и така не преминах.

 

Дълго плаках и дълго се смях,

славех Бога и Него проклинах.

Бях светец, бях затънал във грях,

със смъртта на шега се разминах.

 

Чакам още последната зима,

търся още най-верният път.

Ще го видя, щом още ме има!

 

И тогава, ще тръгна Отвъд,

ще прекрача онази пъртина...

А зад мен, ще пирува светът.

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??