5.10.2021 г., 21:00 ч.

Мой любим 

  Поезия » Друга
1032 3 9

И капе от небето тиха скръб

Възкръснала в прозрачни капки.

А лято синьо ти обръща гръб,

Заспивайки с вълните гладки.

 

"Мой ред е." - смигна ми Октомври

И затанцува с вятъра в косите.

Подпали във листата огън див,

Разбърквайки по-своему боите.

 

Уви ме нежно в сивите мъгли,

Погали за последно с ярко слънце,

Нашепна ми мастилени мечти

И скри се в есенното злато.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??