3.02.2010 г., 15:51 ч.

Можеш ли 

  Поезия » Любовна
798 0 7

Ще можеш ли да се усмихваш,

когато пълня шепите ти със сълзи?

Всяка лоша дума да притискаш,

уповавайки се на красиви спомени.

Ще бъдеш ли луна и слънце,

нощ и ден с мене, земната?

Когато любовта градина е и зрънце,

и огън е, и е оная тленната...

Ще ме прегърнеш ли,

щом свличам се към пропастта?

Умееш ли

да бъдеш пристан в любовта!

Ще ми простиш ли

за всички счупени звезди?

Ще ме обичаш ли,

рисувайки с мен мечти!

© Веселина Костадинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??