13.06.2019 г., 11:39 ч.

Молебен за дъжд 

  Поезия » Друга
724 3 3

Отскубна се косъм от житата

и полетя в небесната шир.

Все чакаме жътва!

Болката пари и гние, като

удавен от дъжд житен клас.

Все си мислим, че каквото

посеем - това ще ожънем

и срещу климата имаме власт,

но Бог е добър шегаджия

и ни дава толкова, колкото

можем да понесем.

Болката е по – ценна от

капката дъжд . Тя е сълзата,

която напоява в суша земята,

след отправен в очите

молебен за дъжд.

13.06.2019г

© Тодорка Атанасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??