По-живи от нас, мъртвите,
самоумъртвяващите се,
отобразени на иконите,
самоизобразяващи се,
мълниеносно идващи на помощ
при болния ни вик,
от светостта пренасяни,
внимателно взиращи се
от отвъдността,
о, ликове прекрасни,
съживете ни.
Отвържете ручеите на живота в нас,
чистите води на Словото
във членовете ни налейте.
Освободете ни от нас самите
и светлото разгаряйте във нас
Та пламнали дано накрай усетим
безпрекословната, Божествената власт,
могъщата Божествена защита
на Този, който ни е сътворил.
И паднали покайно да се молим,
до смърт на Него да не изменим.
© Boyana Всички права запазени