16.07.2018 г., 16:59 ч.  

Молитва 

  Поезия » Авторска песен, Друга
973 1 1

Всеки ден е дар от небесата,

Господи спаси ни от бедата.

Грехове извършваме наред,

спаси ни ти от този свет.

 

Напомняй ни че с нас ще си,

в беди и добрини.

Нека твойто име се прослави

и Дявола да го забрави!

 

Всяка нощ е дар небесен,

чуй мойта молитва, мойта песен.

И спаси душата ми сега,

от грехове и зли дела.

 

Бъди до мен и ме закриляй с твоята ръка,

вяра имам в теб единствена.

Хвани ръката ми и ми покажи правилния път,

бъди до мен и ме пази.

 

Вярата ми става все по силна

всеки ден, всеки час,

щом знам че си до мен,

във всички нас!

 

Векове наред греховете ни прощаваш

и всеки ден с радост ни даряваш,

твоята любов изпълва ме сега,

готова съм да те последвам до края на света.

 

Нека любовта ни завладее

и като песен се разсее,

над долини и ширини

и нека всички злото да забравим

и Господ - Бога да прославим.

 

Всяка душа заслужава да бъде спасена,

от греховете омърсена

и да се пречисти от твоята ръка,

от грехове и зли дела.

 

А когато зло ни завладее,

прати ангела Господен да ни отърве

от зли дела и грехове.

Родител мой бъди,

от злобата и ревността ме опази.

 

Спаси душата ми след векове наред,

защото Ада тук е - в новия завет.

Света погледа си разширява

и слънцето отново ще изгрява,

и нощта не ще го заличи,

и злото на доброто няма да вреди.

 

Но всеки има своята страна

една, добра и зла.

И лесно е да изберем,

ако знаем твоя тежък ден,

когато слизаш за да ни спасиш,

и на никой не вредиш.

 

От калта умиваш ни лицата,

и с вода измиваш ни краката.

И болката и скръбта,

се крият под усмивката ти бащина.

 

За единствен син Иисус изпрати,

и на него злото се разкри,

злоба, ревност и убийства хиляди.

Но после взе си го при теб,

във вечния свещенен свет,

 

където душата вечно ще живее

и никога не ще се рее.

Бог забавя, но не забравя!

Знам това, обичам те със цялото сърце

и цялата душа!

Вяра имам в теб вечна и единствена!

Амин!

© Ina Spasova Всички права запазени

Ние не виждаме въздуха, но го усещаме. Не виждаме любовта, но я усещаме. Защо ни е да видим Бог, за да повярваме?

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Това вече е молитва.
    Страстна при това.
    Съгласен съм, че за да вярваме в нещо не е нужно непременно да сме го видяли.
Предложения
: ??:??