О, Боже всесилни,
Ти който си в мене,
прати ми прозрение
ярко, горящо.
То нека огрее
душата ми млада
с пламтящата мъдрост
на твоето слово.
То нека пропъди
от мене тъмата,
то нека разпръсква
у мен светлината,
то нека научи ме
как да се взирам
в небето, в звездите,
в ума и в душата...
То нека покаже ми
пътя към Тебе,
о, цàрю небесен,
о, цар на царете...
Аз зная, че Ти си
у мене, мой Боже,
но Ти си в мен нейде,
дълбоко заключен...
Аз искам да мога
с душа да те видя
и с Тебе, мой, Боже,
в едно да се слея.
Единствено Тебе,
о, Боже, възпявам,
единствено Тебе,
мой Бог, величая.
© Андрей Андреев Всички права запазени
Поздрави, Адриан!