18.09.2008 г., 11:10 ч.

Молитва 

  Поезия » Гражданска
566 1 1
 

Молитва за опрощение

 

Любовта не е химера,

моралът не е счупен стълб,

вярвам, че ще оцелеят! -

Боже, накъде върви света?!

Малко обич - повече се любим,

думите в кавги хабим,

къде остана божието слово:

„Не лъжи!" и „Не кради!"

Днес - продава и купува -

любов измерва в пари,

цар Мидас да те  целуне -

значи си щастлив.

Боже, колко си високо! -

та не виждаш ти

как продадохме си дъщерите

за скъпи, лъскави коли.

Как засипахме земята

с тонове отпадъци и смет,

как отсякохме гората -

хаосът замества ред.

Как обвихме се в злоба

и се давим в алчността,

как забравихме те, Боже -

ние, твоите деца.

Затова те моля, ти прости ми,

че не се възпротивих -

да се заклеват в  твоето име,

а да ни посипват с лъжи.

 

 

© Петя Данаилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??