24.11.2019 г., 6:45 ч.

Молитва по Коледа 

  Поезия » Гражданска
1359 3 4

Ако по Коледа има чудо,

нека върне усмивката в теб,

нека здравето твое възвърне,

радостта ти и твоя късмет!

 

Ако по Коледа има чудо,

нека сбъдне всяка мечта,

нека слънце в тебе да грее,

да пресъхнат сълзи и тъга!

 

Ако по Коледа има чудо,

нека пребъде в този куплет,

нека моите думи те топлят,

те са молитва и песен за теб!

 

Ако по Коледа има чудо,

нека се случи в този ден,

нека обич душата изпълни,

нека е чудо дарено от мен!

 

Петър Пацев

© Петър Пацев Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Коледно наричане »

30 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прозвуча ми като коледно наричане към определен болен човек, който се нуждае от здраве,надежда и чудо... Нека се случи!
  • Успех, Петре - да бъде чуто твоето чудо! Хареса ми.
  • Чудо е всеки ден! Бъди здрав!
  • Красиви пожелания!... Успех в конкурса, Петре!
Предложения
: ??:??