1.07.2021 г., 13:38 ч.

Молитва за България 

  Поезия » Друга
199 2 1

Молитва за България

 

Подгонени на бясната стихия

от дивата, нарастваща тревога

в пристанището спряхме аварийно –

без Вяра и доверие във Бога!...

 

А българското знаме на кърмата*

обвръгнало във бури да се вее –

учудване извикваше в тълпата

и питаха се хората: „От где́ е?“

 

Но в миг тълпата сви се като змия

ударена със камък по главата

и някакъв незнаен харамия

изкочи и се просна на земята...

 

„Молитвите ми чул си мили Боже,

а мене, грешника, не си забравил,

сега душата ми да вземеш може –

видях отново моята България!...“

 

01.07.2021./Едно време в Океана

*кърмата е задната част на кораба;

там се поставят знамената

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??