29.04.2017 г., 22:01 ч.

Молът за мечти 

  Поезия » Свободен стих
303 0 0

      Прострял ръката си, животът

      събираше на хората мечтите.

      Редеше ги по стъклени витрини,

      украсени и с неони осветени.

 

      От там минаваха децата,

      на тях раздаваше със шепи.

      Безплатно слагаше в сърцата

      от най-големите и пресните.

 

      Младежите ги водеше до новите,

      блестящите, мамещи очите.

      Изпод тезгяха буташе наслади,

      а те си плащаха със грешки.

 

      На семейните продаваше

      да имат втора употреба.

      Купуваха и малки нови,

      по-евтини, плащаха със грижи.

 

      Старите вървяха бавно и оглеждаха,

      двоумяха се, нищо не харесваха.

      Нямаше с какво да плащат,

      към вратата тръгваха и се почесваха.

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??