"Лудо вино бях...
нито капка от мен не опита"
Kadife
Не всяка жажда с вино се гаси.
Не всяка обич е достоен епос.
Не си ми блян. И моят сън не си.
И между нас е недостъпна крепост.
Не ме очаквай - бледа сянка си.
Дори в темел не искам да те вграждам.
Че твоят огън вятър го гаси -
до мен достигат не искри, а сажди.
Жестоки думи казвам в този час.
Но аз не мога в обич да се вричам,
когато в моята душа е мраз.
Не ме очаквай. И простѝ, момиче.
© Елица Ангелова Всички права запазени