15.01.2013 г., 17:57 ч.

Монолог на светлината 

  Поезия » Философска
492 0 1

                         

 

                            

                                  Толкова кратко продължи този миг,

                                   изсъхнаха восъчните ми криле

                                   и се стопиха в далечината.

 

 

                                   Ставам отново крехка като какавида

                                    или обикновен гирлянд човешки смях,

                                    шепа прах.

 

 

                                    Ставам гигантски пясъчен часовник,

                                     изтичащ между пръстите на времето,

                                     или надежда вече,

 

 

                                      ставам добре скроена риза спомени -

                                      скрила в пазвата си уплашен врабец

                                      на края на света.

© Янко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??