30.03.2017 г., 11:11 ч.

Морал ли? 

  Поезия » Гражданска
1733 6 8

По-добре като Моцарт да умра,

в бедност, нищета и несрета.

Отколкото душата си да дам,

да я заключат в пошлия зандан!

 

Където честността е просто дума,

а мерзостта е плъзнала кат чума.

И граби се и се краде безчинно,

но се казва че било причинно.

 

Принизени мънички душици,

смучат от народните парици.

Крият се зад смешните закони,

изнасят държавата с вагони.

 

Окрадоха до края всичко ценно.

Взеха що можаха, земно и неземно.

Нямаше за тях ни вяра нито свян.

Сечаха и болеше повече от ятаган.

 

Не ни убиха, щеше да е сладко,

планът им течеше доста гладко.

Гледаха как чезнем и топим се бавно,

но лъвът от клетката ги гледа жадно.

 

Щом отскубне се от тоз затвор,

ще ревне всичко живо в хор.

Започва новото начало силно,

от нас зависи колко е стабилно.

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??