30.10.2021 г., 9:15 ч.

Море 

  Поезия » Друга
483 1 3

Уморени са чайките в края на лятото,

по пясъка двете следи не личат 

вятърът грабна вълните в морето -

сърдито захвърли ги в немия бряг.

 

До вчера бе весело, шарено, златно 

изпъстрено с нежност,усмивки, любов...

А днес е студено, а днес е самотно 

сякаш за миг всичко стана на прах.

 

Някой ограби морето без жалост 

остави го голо с ранено сърце .

Взе топлината, песъчинките малки,

лъчите, дъхът и мечтите му взе.

 

Да плаче остави го -без ласка, без песен 

отринато, жалко, само...

Но пак ще е лято, ще танцуват със слънцето,

по-красив и добър ще бъде светът.

© Тони Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??