21.06.2009 г., 18:28 ч.

Морето сънува 

  Поезия » Друга
1177 0 16

Не тъгувай, море есенно,

за косите на летните  вечери

и не сресвай ги в плитки от спомени,

остави ги така,

разпилени

по приливите при пълнолуние,

потопи ги в очите си тъмни

с ресници от мачти и фарове.

 

Недей изтрива лицето им пясъчно -

в него бисерни миди се любят и раждат децата си.

 

Не тъгувай, море есенно,

за нозете си голи, безгрижни,

недей ги обува с минало,

нека стъпват боси и зимата

по опустелите плажове.

В следите им топли ще никнат маслини

за летни коктейли

и раковини ще ваят телата си

 

Не тъгувай, море есенно!

Залюлей се, заспи и сънувай,

сънувай

до другото лято.

© Джу Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??